קינואה עם גזר

קבלו מתכון בריא ומזין של קינואה בתוספת גזר ובצל

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קינואה עם גזר
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 כוס קינואה
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום טריות, קצוצות
  • 4 גזרים מגוררים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/4 כוס ציר ירקות (ציר ביתי, ללא שומן)
  • 1/2 כוס קוביות בולגרית פיראוס 5%
  • 1 כוס + שלושה רבעי כוס מים

אופן הכנה:

1. בסיר שטוח מטגנים בצל עם כפית שמן זית תוך כדי זרזוף טיפות מים.
2. מוציאים את הבצל המטוגן לצלחת ושומרים בצד.
3. באותו סיר מקפיצים את הגזר המגורר עד התרככות. מוציאים מהסיר.
4. מחזירים לסיר את הבצל המטוגן ומוסיפים את הקינואה. מוסיפים את השום ואת התבלינים.
5. מוסיפים את הציר ומכסים במים. מבשלים עם סיר פתוח על אש בינונית עד לספיגת רוב המים. בשלב זה מוסיפים את הגזר, מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים עוד דקות אחדות לספיגת המים ואיחוד הטעמים. להגשה מוסיפים מעל את קוביות הבולגרית.


 

דרג: