קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: חביבה טל

דרג:
קיגלה אטריות עם תפוחים ואגוזים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: כ-20 מנות/תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 שמנת חמוצה או יוגורט 3%
  • 250 גרם אטריות רחבות או דקות
  • 50 גרם חמאה
  • 0.75 כוס סוכר או כמו סוכר
  • 1 כוס צימוקים(אם אוהבים)
  • 0.75 כוס אגוזים קצוצים
  • 3 תפוחי עץ גרנד קלופים ןחתוכים לקוביות

אופן הכנה:


1.לבשל את האטריות בסיר גדול עם מי מלח כ-8 דקות.
2.לסנן ולהוסיף את החמאה- לערבב היטב.
ל3.הוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לערבב עד שלא ישארו עקבות ביצה ושמנת.
4.לשמן תבנית עגולה 24, להניח בה את התערובת ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהקוגל משחים.
5.לצנן מעט, להפוך על צלחת הגשה ולקשט בקינמון או ריבה(אפשר דיאטטית)

טיפים מיוחדים:
ניתן להחליף את האטריות באותה כמות אורז מבושל.
אפשר לקשט בכל סוג ריבה שאוהבים.

דרג: