קורנביף ביתי אמיתי

מנה בשרית מושלמת לאירוח, לצד כוס יין אדום זה ממש בילוי.

מאת: יעקב קרויטורו

דרג:
קורנביף ביתי אמיתי
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח חזה בקר שלם במשקל 2 ק"ג ויותר
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף סוכר
  • 2 ראש שום על קליפתם חצויים לרוחבם
  • 20 גרגרי פלפל אנגלי
  • 8 עלי דפנה
  • 30 גרגרי פלפל שחור
  • 1.5 כפות מלח
  • 2 כפות מונוסודיום לשמירה על צבע הבשר (להשיג בחנויות תבלינים או בבית מרקחת)
  • מים כדי כיסוי

אופן הכנה:

1. לתוך קערה גדולה מכניסים את כל התבלינים. מכסים במים ומערבבים היטב. מכניסים את חזה הבקר. מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שבוע, כאשר כל יום הופכים את הנתח.
2. לאחר שבוע להעביר את הנתח לסיר לחץ עם חלק מהנוזלים ולבשל במשך שעה ורבע. אם אין סיר לחץ אז מבשלים בסיר רגיל  במשך שעתיים שלוש.
3.ניתן אפשר מיד חם, או לצנן ולפרוס כפסטרמה.

מומלץ להגיש בליווי מיונז ומלפפון חמוץ מתוצרת בית,

טיפ -  אורך חיי מדף של הנתח הוא  12 יום בקרור כאשר הוא ארוז בנייר פרגמנט וניילון.


דרג: