קוקילידה שוקולד וגלידת בננה

קסטה שמכינים מעוגיות שוקולד צ’יפס מצופות עדשים צבעוניות ובאמצע גלידת גבינת שמנת עשירה וקלה להכנה (את הגלידה יש להכין יום מראש)

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: עורך השף הלבן

דרג:
קוקילידה שוקולד וגלידת בננה
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15 קוקיס

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לתערובת הגלידה:
  • 1 קופסה (400 גרם) חלב משומר
  • 1 כוס משקה חלב "שוק" בטעם בננה
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת "נפוליאון" 30% או 16% בטעם טבעי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן", מוקצפת קלות
  • ל-30 עוגיות גדולות:
  • 1+3/4 כוסות (245 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 250 גרם חמאת “תנובה” רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס שוקולד צ’יפס
  • 1 כוס עדשים צבעוניות

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגלידה: מערבבים את כל החומרים בקערה למרקם אחיד. יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 20 25 ס”מ, עוטפים ומקפיאים למשך הלילה.
2. מכינים את העוגיות: מנפים קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה לקערה.
3. מקציפים חמאה עם סוכר (לבן וחום) ומלח לקרם אוורירי במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים אחת-אחת (מחכים עד שהקודמת נטמעת). מאטים את מהירות המיקסר, מוסיפים וניל ואת תערובת הקמח ומעבדים עד שהקמח נטמע. מוסיפים שוקולד צ’יפס, מעבדים עוד דקה ומעבירים למקרר לשעתיים.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. מגלגלים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס”מ. טובלים כל כדור בעדשים צבעוניות ומניחים בתבנית במרווחים של כ-4 ס”מ.
6. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות מתקשות רק בקצוות והמרכז רך.
7. מצננים היטב (העוגיות יתקשו) ושומרים בכלי אטום ללחות עד השימוש.
8. מרכיבים את המנה: קורצים מהגלידה עיגולים בעזרת קורצן בקוטר של העוגיות. מניחים עיגול גלידה על עוגייה, מצמידים עוגייה שנייה ומגישים או מקפיאים עד ההגשה.
דרג: