קונקורד מוס גבינה

קונקורד מוס גבינה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קונקורד מוס גבינה
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 8 מנות\תבנית בקוטור 24 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למרנג:
  • 6 חלבונים
  • 240 גרם סוכר
  • 240 גרם אבקת סוכר
  • למוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 2 גביעי גבינת תנובה 9% 250 גרם
  • 0.5 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 150 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת "השף הלבן"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
להכנת המרנג:
1.בעזרת תחתית של תבנית קפיצית מס’ 24 משרטטים עיגול על נייר אפייה,
2.מניחים את עיגול הנייר בתבנית תנור גדולה.
3.מחממים תנור במצב של טורבו לחוםנמוך 100 מעלות.
4.שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים לקצף רך, מוסיפים את הסוכר בהדרגה,
ממשיכים להקציף עד שמקבלים קצף יציב ומבריק.
5.מנפים לקערה את אבקת הסוכר ומקפלים לקצף אחיד.
6.מזליפים על עיגול הנייר בעזרת שקית זילוף עם צנטר כוכבי שכבת מרנג בעובי של כ- 3 ס"מ.
7.את הזילוף מתחילים כ- 1 ס"מ מקצה עיגול הנייר.
8.את שאר הקצף מזליפים על התבנית בצורת מקלות ארוכים ודקים.
9.אופים כשעתיים שלוש עד שהקצף מתיבש ונפרד בקלות מנייר האפייה. מצננים.

להכנת מוס גבינה ושוקולד לבן:
1.מערבבים את הגבינה עם הסוכר, סוכר הוניל והפודינג
2.ממיסים את השוקולד בסיר כפול על אדים, מוסיפים לגבינה ומערבבים.
3.מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה

הרכבת העוגה:
1.מרפדים תבנית קפיצית מס’ 24 בנייר אפייה.
2.מניחים בתוכה את עיגול המרנג יוצקים מעל את מוס הגבינה והשוקולד ומקררים ל- 24 שעות לפחות.
3.שוברים את מקלות המרנג לפיסות באורך 3 – 2 ס"מ בעזרת סכין חדה שנטבלה במים רותחים.
4.משחררים את העוגה מהתבנית ומדביקים עליה ומסביבה את מקלות המרנג.
5.מקררים שעתיים נוספות.
דרג: