קונפיטורת חצילונים

קונפיטורת חצילים ביתית, תוספת לארוחה רומנטית, לממרח על לחם או נשנוש טעים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קונפיטורת חצילונים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • 5 ניצני ציפורן שלמים
  • מיץ מלימון אחד
  • לריבה:
  • 1 ק"ג חצילים קטנים על קליפתם
  • 1ק"ג סוכר
  • 2 מקלות קינמון

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. נועצים מזלג בחצילים כדי לחורר אותם
2. מרתיחים את החצילים בסיר עם מים כ-10 דקות או עד לריכוך, מעבירים למסננת ומשהים 10 דקות
3. מחזירים את החצילים לסיר ומוסיפים סוכר, קינמון וציפורן, מבשלים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס ונעשה בצבע קרמל
4. מוסיפים לימון ומבשלים כשעה ורבע על להבה נמוכה עד שהחצילים סופגים היטב את הקרמל
5. מצננים ושומרים בצנצנת או בקופסה. ניתן לשמור עד שנה


 
דרג: