קונכיות פסטה ממולאות בגבינות

רעיון נפלא לארוחת צהריים טעימה לכל המשפחה

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קונכיות פסטה ממולאות בגבינות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1/2 חבילת קונכיות פסטה גדולות
  • 2 גביעי קוטג' דל נתרן
  • 2 כוסות גבינת מוצרלה של תנובה, מגורדת
  • 3 שיני שום, כתושות
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • לרוטב עגבניות:
  • 1 קופסת עגבניות שלמות קלופות (400 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מספר עלי בזיליקום
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1/3 כוס גבינת פרמז'ן של תנובה, מגורדת

אופן הכנה:

הכנה
1. להכנת רוטב העגבניות, מניחים במעבד מזון את תכולת פחית העגבניות, שמן זית ועלי בזיליקום ומעבדים למחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
2. להכנת המילוי, מניחים בקערה את גבינת הקוטג', מוצרלה ושום ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.
4. מרתיחים סיר גדול עם מים ומבשלים את הפסטה כ-7 דקות, לריכוך. מסננים ומצפים בעט שמן זית כדי למנוע מהקונכיות להידבק.
5. ממלאים את קונכיות הפסטה במילוי הגבינה ומניחים בתבנית בשכבה אחידה כשצידן הקעור פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים את גבינת הפרמזן.
6. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות. 
דרג: