קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת

פסטה קונכיות ברוטב שמנת מוקרם וזוקיני עם נגיעות ריחן ושמיר

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קונכיות פסטה בזוקיני ושמנת
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 5 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 500 גרם פסטה בצורת קונכיות קטנות
  • לרוטב:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ק"ג זוקיני פרוסים או חתוכים לרצועות
  • 6 שיני שום כתושות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • 200 גרם גבינת קצ׳קבל

אופן הכנה:

1. ממסים במחבת כבדה ועמוקה מחצית מהחמאה והשמן, מוסיפים מחצית מכמות הזוקיני ומטגנים עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד. מוסיפים את יתרת החמאה והשמן למחבת.
2. מחזירים למחבת את הזוקיני שטוגנו, מוסיפים שום, בצל ירוק, ריחן ושמיר, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את השמנת ומבשלים מספר דקות עד שתסמיך.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ממי הבישול ומעבירים לכלי הגשה מחומם. יוצקים מעל את הרוטב החם וזורים קולאז’ קצ’קבל ומגישים לשולחן.

דרג: