קונוס קצפת

קונוסים עשויי בצק פריך ובתוכם קצפת עשירה ומתוקה, מנה כיפית לאירוח וכן כפינוק לילדים

מאת: נופר חג'ג' \

מקור מתכון: נופר חג'ג'

דרג:
קונוס קצפת
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 35-40 קונוסים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקונוסים:
  • 1 חבילת בצק עלים למאפים מתוקים
  • לקצפת:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% מסדרת השף הלבן
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • תרסיס שמן לשימון הרולים מהברזל

אופן הכנה:

הכנה:
1. לוקחים את הבצק עלים וחותכים עם סכין מתגלגלת של פיצה לרצועות לא צרות ולא רחבות (בינוניות).
2. לוקחים את קונוסי הברזל ומסובבים עליהם את הרצועות, כך שכל קצה של שכבה יהיה מכוסה טיפ טיפה מהשכבה שאחרי וככה בכולם (אבל שלא יהיו רווחים).
3. מניחים בתבנית אפיה עם נייר אפייה מתכלה שהצד עם הקצה יהיה כלפי מטה, מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על טורבו עד שבצק הקונוסים נהיה שחום.
4. בזמן האפייה מכינים את הקצפת: שמים את כל החומרים של הקצפת בקערה ומקציפים בהתחלה במהירות קטנה שלא יעוף ולאחר שהקצפת מתגבשת מגבירים למהירות גבוהה מאוד עד שהקצפת מתייצבת.
5. בתום האפייה מנתקים מייד את הקונוסים מהברזל (מומלץ להשתמש במגבת), מניחים את הקונוסים להתקרר ואז עם שק זילוף מזלפים את הקצפת בצורה יפה בפנים.
6.ניתן לפזר מעל פירורי שוקולד.

דרג: