קונוס מרווה עם סלמון וגבינה בליווי קציפת מנגו

מתכוני דגים ביניהם דג סול, פילה אמנון, דג סלמון, קציצות דגים, מרק דגים, דג בתנור ועוד. פנקו את המשפחה או את האורחים במתכון קיצי ומרענן פרי עטו של שף קובי פרסול, אל תתפלאו אם לא יישאר פירור

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קונוס מרווה עם סלמון וגבינה בליווי קציפת מנגו
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שזיף אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 בצל אדום קטן קצוץ
  • 100 גרם פילה דג סלמון ללא עצמות ועור חתוך לחתיכות קטנות
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 1 כפית מיץ לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • לקציפת מנגו:
  • 2 מנגו קלופים ללא הגלעין
  • 10 כפות שמנת מתוקה להקצפה 32% של השף הלבן
  • לחביתיות:
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קורט מלח
  • 6 עלי מרווה קצוצים
  • למילוי:
  • 120 גרם גבינת כנען של השף הלבן

אופן הכנה:


אופן ההכנה:
הכנת החביתיות:
1. טורפים היטב בקערה את כל החומרים לבלילה אחידה ודלילה מעט.
2. מחממים מחבת טפלון בינונית לחום בינוני.
3. בעזרת מצקת יוצקים למחבת מהבלילה, מסובבים את המחבת כך שהבלילה תתפזר לעיגול גדול ושטוח, ואת השארית מחזירים לקערה ע"י הטיית המחבת.
4. לאחר שהשוליים מתחילות להיפרד מהמחבת, הופכים את העלה ומניחים להיטגן מעט עד לקבלת צבע מעט שחום, יש להקפיד שלא לא לייבש את עלה הבצק.
5. מוציאים מן המחבת מצננים.
הערה: העלה הראשון לא יוצא איכותי.

הכנת המילוי:
1. ממיסים את החמאה במחבת ומשחימים את הבצל.
2. מוסיפים פלפל שחור גרוס, כפית לימון טרי, את הסלמון, 2 קורט מלח גס וקוביות השזיף וצולים 3-4 דקות. מסירים מן האש מצננים.
3. מעבירים את תערובת הסלמון והשזיף לקערה ומערבבים עם הגבינה.
מרכיבים את הקונוסים:
1. חוצים את עלי החביתיות לחצי. מניחים את החצאים כך שהצד בו עלי המרווה בולטים יותר הוא כלפי מעלה.
2. במרכז כל חצי עלה מניחים כף מהמילוי.
3. מהדקים מעט ומגלגלים לצורת קונוס הדוק.

ממש לפני ההגשה מכינים את הקציפה:

1. במעבד מזון ידני טוחנים את המנגו.
2. מוסיפים 10 כפות שמנת מתוקה ומערבלים להקצפה-המרקם יהיה יציב ואוורירי.

להגשה:
1. מגישים את הקונוסים קרים בליווי קציפת המנגו.
אם רוצים להגיש חם:
1. מורחים בחמאה רכה את הקונוסים.
2. מעבירים את הקונוסים לגריל התנור וצולים לצבע שחום.
3. מגישים חם בליווי הקציפה הטריה
 
דרג: