קולפי מנגו (גלידה הודית)

בואו ללמוד להכין את הגלידה האהובה בהודו. מתכון קליל וטעים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קולפי מנגו (גלידה הודית)
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 מנגו בשלים, קלופים וללא הגרעין
  • 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
  • 1 כוס חלב 3% "תנובה"
  • 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה

אופן הכנה:

אופן הכנה: 1. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר נצמד כך שהוא גולש מעבר לדפנות.
2. מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.
3. בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. 
4. מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ-15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
6. מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.  
דרג: