קוגל אטריות מתוק

קוגל מתוק וטעים לימי שבת שכולם נמצאים ביחד

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קוגל אטריות מתוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 24 מנות / 2 תבניות צרות וארוכות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 400 גרם אטריות רחבות
  • 200 גרם מרגרינה
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות גדושות סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מגוררים במגרדת גסה
  • 100 גרם שזיפים יבשים קצוצים
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזי מלך או לוז
  • 3 כפות קמח תופח מנופה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט מרגרינה לשימון תבניות

אופן הכנה:

1. מבשלים את האטריות במי מלח לפי הוראות היצרן שעל האריזה, מסננים, מצננים ושמים בקערה.
2. במחבת עמוקה ממיסים מרגרינה, שמן וסוכר, עד לקבלת קרמל מבעבע בצבע דבש כהה.
3. יוצקים קרמל על האיטריות המבושלות ומערבבים עד שכל האטריות מתכסות בקרמל.
4. טורפים את הביצים ומוסיפים לאטריות.
5. מערבבים ומוסיפים שאר המצרכים לפי הסדר, תוך כדי בחישה עדינה.
6. משמנים את התבניות במעט מרגרינה קשה, יוצקים את עיסת האטריות ואופים שעתיים עד שלוש בחום נמוך של 150 מעלות עד לקבלת גוון חום.

דרג: