קובניות (קובנות אישיות)

קינוחים אישיים מפנקים

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קובניות (קובנות אישיות)
עד 60 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 15 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילת חמאה מומסת
  • 1 חלמון ביצה
  • שומשום
  • קצח
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים או 50 גר' שמרים לחים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • כ-3 כוסות מים פושרים

אופן הכנה:

הכנה
1. בקערה שמים קמח, סוכר, מלח, שמרים, מים ולשים לבצק (הבצק מעט דביק).
2. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים עד כדי הכפלת הכמות. רצוי מידי פעם ללוש את הבצק.
3. מחלקים את הבצק ל 12 כדורים ומקמחים. מניחים על מגש להתפחה חוזרת.
4. מרדדים כל כדור לעלה ומורחים את החמאה. מגלגלים לרולדה וקולעים קשר (כמו בתמונה).
5. מברישים בחלמון ומפזרים שומשום וקצח. מטפיחים שוב לכ-20 דק'.
אופים בחום 180 מעלות כ-40 דק'.
 

דרג: