קובלר נורמנדי

קובלר הוא תבשיל שכוסה בגושי בצק ונאפה בתנור, והוא יכול להיות מתוק או מתובל. שלנו מורכב מתבשיל ירקות ברוטב עגבניות סמיך שמעליו שכבה של בצק אוורירי מועשר בגבינת פרמז'ן. מאפה משביע וקל הכנה - לתבשיל הירקות משתמשים בצנצנת של רוטב עגבניות מוכן ובלקט ירקות קפואים, והבצק הוא מן הסוג שבוחשים בקערה אחת בקלות ובמהירות.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קובלר נורמנדי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 צנצנת רוטב עגבניות לפסטה "אוליביה"
  • ¾ כוס (185 מ"ל) מים
  • 35 גרם חמאת "תנובה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קמח
  • 1 שקית (800 גרם) לקט נורמנדי של "סנפרוסט" (כרובית, ברוקולי וגזר)
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • לבצק:
  • כ־½1 כוסות (200-185 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים דק
  • 2 כפות עירית קצוצה דק
  • 1 ביצה גדולה
  • 3 כפות שמן זית
  • ¾ כוס (185 מ"ל) חלב "תנובה"

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מתחילים בבישול הירקות. מערבבים את רוטב העגבניות עם המים. ממסים את החמאה עם כף שמן זית בסיר גדול או בסוטז. מוסיפים את הקמח, ומטגנים תוך ערבוב במשך דקה או שתיים, עד שהוא מזהיב. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את רוטב העגבניות בהדרגה, תוך טריפה מתמדת. ממשיכים לטרוף עד שאין יותר גושי קמח ברוטב. מגביהים את הלהבה, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ירקות הלקט, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות. מסירים מהאש, ובוחשים פנימה את העירית. 
2. משמנים תבנית עגולה עמוקה בקוטר 28-26 ס"מ (או כלי חסין־חום ששטחו דומה) בכף שמן הזית הנותרת, ומעבירים לתוכו את הירקות. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
3. מכינים את הבצק. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לקערת ערבוב. מוסיפים פרמז'ן ועשבי תיבול ומערבבים. טורפים יחד ביצה, שמן זית וחלב ויוצקים לקערת הקמח. מערבבים בכף עץ לבצק רך ששומר על צורתו. אם הבצק רך מדי, מוסיפים לו עוד כף או שתיים של קמח. בעזרת 2 כפות מניחים גושי בצק על תערובת הירקות - משאירים רווחים קטנים בין גושי הבצק.
4. אופים את הקובלר במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שגושי הבצק תופחים ומקבלים גוון חום־זהוב. מגישים חם, מתוך התבנית.
דרג: