קוביות עוגת גבינה ופטל שחור

אם גם אתם חובבים אמיתיים של עוגות גבינה, ודאי תסכימו שאין כיף מליישר עוגת גבינת שמנת רכה ונמסה בפה ביום קיץ חם ומהביל.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: ענבל לביא \

צילום: שני בריל \

עיצוב: טל סיון ציפורין

דרג:
קוביות עוגת גבינה ופטל שחור
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • קליפת לימון מגוררת, לעיטור
  • לתחתית:
  • 200 גרם פירורי ביסקוויטים
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר חום דמררה
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • למלית עוגת גבינה ופטל שחור:
  • 1/2 שקית ( 150 גרם) פטל שחור מוקפא, "סנפרוסט"
  • 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 25% שומן על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3/4 כוס ועוד כף (160 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2 כפות (20 גרם) קמח
  • 3 ביצים, טרופות

אופן הכנה:


1.      לתחתית: מערבבים בקערה פירורי ביסקוויט עם סוכר דמררה וחמאה מומסת ומערבבים היטב כך שהפירורים מצופים בחמאה.
מהדקים את התערובת לתחתית תבנית מרובעת 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.


2.      למלית: מערבבים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, גרידת לימון וקמח. מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הפטל הקפוא.
אופים כ- 50  דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות כך שהתערובת יציבה למראה ותפוחה בדפנות, אך עדיין רוטטת במרכז. 
מצננים היטב ומעבירים לקירור לכמה שעות ,חותכים לקוביות ומעטרים בקליפת לימון מגוררת

דרג: