קובה תפוחים ותמרים מוגש עם יופלה פרות י

ט"ו בשבט - קובה תפוחים ותמרים מוגש עם יופלה פרות י

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אבי שליסל

דרג:
קובה תפוחים ותמרים מוגש עם יופלה פרות י
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן עבודה: 30 דקות

כמות מנות: 40 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 21/2 כוסות בורגול
  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף סוכר
  • מעט מים
  • 250 גרם מחית תמרים
  • 5 תפוחי עץ קלופים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 גביעים יופלה פרות יבשים 4%

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות ומניחים בסיר עם מים. מבשלים על אש נמוכה בתוספת עד שהתפוחים רכים. מסירים מהאש ומצננים היטב.
2. מוסיפים מחית תמרים ומערבבים. שומרים במקרר.
3. משרים את הבורגול במים למשך שעתיים. מסננים וסוחטים. מעבירים לקערה.
4. מוסיפים קמח, סוכר ושמן ומערבבים (במידת הצורך ניתן להוסיף מעט מים).
מערבבים עד קבלת עיסה חלקה .
5. בידיים רטובות יוצרים מעיסת הבורגול עלה קטן. בעזרת כפית, מניחים מעט מהמילוי במרכז עלי הבורגול. סוגרים בעדינות ויוצרים את הקובות.
6. שומרים בהקפאה עד סמוך לזמן ההגשה.
7. מטגנים בשמן עמוק, עורכים בצלחת ומגישים עם יופלה פרות יבשים.
דרג: