קובה פוטטה-קציצות תפוחי אדמה במילוי בשר בקר

ארוחה שלמה מושקעת וטעימה. מתאים לחג הפסח

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קובה פוטטה-קציצות תפוחי אדמה במילוי בשר בקר
שף חובבן - בינוני \ בשרי

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים
  • 400 גרם בשר צוואר בקר טחון טרי
  • חצי כוס פטרוזיליה שטופה וקצוצה
  • כפית מלח כפית כורכום
  • כפית כורכום
  • קורט בהרט
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית קינמון טחון
  • 4 כפות קמח מצה
  • 2 ביצים
  • שמן חמניה

אופן הכנה:

הכנה
1. קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך.
2. מצננים ,מועכים היטב ומוסיפים את קמח המצה.
3. קוצצים לקוביות קטנות את הבצל ומטגנים במחבת עד גוון זהוב.
4. מוסיפים את בשר הבקר והתבלינים כולם וממשיכים לבשל כ8 -10 דקות על אש בינונית תוך ערבוב.
מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים מתערובת תפוחי האדמה. כל כדור פוחסים ומניחים במרכזם מתערובת הבקר, סוגרים לצורת קציצה אחידה וחלקה.
5. מסדרים על צלחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
6. יוצקים שמן חמניה בגובה חצי ס"מ למחבת, ומחממים לחום בינוני.
7. טורפים את הביצה ומברישים היטב את הקובה פוטטה.
8. מטגנים עד לצבע חום בהיר, מעבירים לנייר סופג לדקותיים ומגישים.
דרג: