קובּבּס (מתכון ביתי) בשרי - כשר לפסח

קובה כשר לפסח - קצת עבודה אבל גיוון נהדר לליל הסדר.

מאת: תקוה חן

דרג:
קובּבּס  (מתכון ביתי) בשרי - כשר לפסח
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה \ בשרי

זמן הכנה: שעה

כמות מנות: 40 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח מצות
  • 4 ביצים
  • 5 כוסות מים פושרים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • למילוי הבשר
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 4 בצלים בגודל בינוני
  • 1 כוס מיים
  • 1 כפית חומץ
  • פפריקה חריפה
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. מערבבים בקערה גדולה את קמח המצות עם המים הפושרים. מוסיפים 4 חלמונים ומערבבים היטב.
2. מקציפים במיקסר את החלבונים ומוסיפים לבצק תוך כדי בחישה. מוסיפים כף אבקת מרק עוף וכפית שטוחה של מלח.
3. בשלב זה מכסים את הקערה במגבת ונותנים לבצק לנוח כשעה.
הכנת מילוי הבשר
1. מטגנים את ארבעת הבצלים במחבת.
2. במחבת אחרת מבשלים את הבשר הטחון עם כוס מים ומתבלים בפפריקה ובפלפל לפי הטעם.
3. אחרי שהבשר מתבשל מוסיפים כפית חומץ. מכבים את האש, מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
ההכנה
1. לאחר שהבצק התקרר לטמפ' החדר מניחים בצלחת קטנה שמן ומורחים איתו את כפות הידיים.
2. כעת בוצעים בכל פעם חתיכת בצק בגודל ביצה בינונית ומשטחים אותה על כף היד בצורת עיגול.
3. לוקחים כף ממילוי הבשר מניחים באמצע וסוגרים היטב תוך כדי גלגול לצורת לימון פחוס ומאורך.
4. מטגנים את הקובבס במחבת, בשמן רותח המכסה חצי מגובהה של כל יחידה. מטגנים והופכים עד שהקובבס יהיו זהובים-שחומים.
הערה: ניתן להקפיא את היחידות בשלב שלפני הטיגון ולטגן רק ביום הארוחה.

 

דרג: