קוּרְקוּבִּינִיָיה

תענוג קטן ומושלם שמכינים בקלי קלות ומהווה סיום נפלא לארוחה בשרית.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קוּרְקוּבִּינִיָיה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • לסירופ:
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • 2 מקלות קינמון
  • 6 מחטי ציפורן. לא חובה
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • 2 כפיות תמצית וניל

אופן הכנה:


1. על גבי משטח עבודה, מניחים עלה פילו כך שהוא 'עומד' וחלקו הצר קרוב אליכם. מברישים את הפילו בשמן. מניחים מעל עלי פילו נוסף ומברישים במעט שמן. מקפלים את מלבן הפילו למלבן קטן יותר, מברישים בשמן ומגלגלים לנקניק צר וארוך. מברישים את השוליים במים כדי שגלגול הבצק לא ייפתח במהלך הטיגון. חוזרים על הפעולה עם יתר עלי הפילו, סה"כ 6-7 גלילים.
2. בעזרת סכין חדה, חותכים את גלילי הבצק לאצבעות באורך 5 ס"מ. מניחים בתבנית, מכסים במגבת לחה ומניחים במקרר ל-30 דקות.
3. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם, מטגנים את אצבעות הפילו, כמה יחידות בכל סבב,עד שהן מקבלות גוון זהוב ושזוף. מניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להתקרר.
4. מכינים את הסירופ: בסיר בינוני מניחים את הסוכר, מים, מקל קינמון, מחטי ציפורן ומיץ לימון ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית- גבוהה. מבשלים כ- 10 דקות לפני שמסירים את הסיר מהכיריים. מוסיפים את הוניל, מסירים את מקל הקינמון ומחטי הציפורן ומערבבים. מניחים להתקרר כ-5 דקות.
5. מניחים את אצבעות הפילו המטוגנות בסירופ, כמה יחידות בכל סבב, מערבבים היטב ומשאירים בסיר כדקה לפני שמעבירים לתבנית, לצינון.
דרג: