קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע

הן כמנה עיקרית הן כמנת פתיחה את המנה הזו כולם יאהבו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית פול ירוק (800 גרם) מוקפא סנפרוסט
  • 8 נתחי פרגית חתוכים לרצועות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • לרוטב:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס עדין
  • לקישוט:
  • 1/2 צרור נענע קצוצה

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. צולים את נתחי הפרגית במחבת כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בצד.
2. מבשלים את הפול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
3. מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב ומעבירים למחבת.
4. מוסיפים את הפול והשום ומבשלים כ-3 דקות.
5. להגשה: מניחים במרכז הצלחת את הפול, שמים מעל את הפרגית ומזליפים מעל רוטב טחינה.
לגיוון: מומלץ להגיש על מצע של אורז ולעטר בנענע טרייה.
 
דרג: