קדרת עוף, בטטות ותפוזים ברוטב שום ודבש

צנצנת של רוטב שום דבש משמשת גם להשריית העוף וגם לתיבול מצע הבטטות והתפוזים. הצלייה האיטית מעניקה להם ארומה מיוחדת וצבע שחום נהדר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון

דרג:
קדרת עוף, בטטות ותפוזים ברוטב שום ודבש
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 7 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק"ג שוקי עוף
  • 1 צנצנת (340 גרם) רוטב לעוף שום דבש של "אוליביה"
  • 1 ק"ג בטטות
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוז מוצק שקליפתו כתומה ויפה
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב סויה
  • כחצי כוס מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

הכנה
1. מנקים את שוקי העוף, ומניחים אותן בקערה רדודה גדולה. יוצקים עליהן חצי מכמות רוטב השום דבש, ומערבבים היטב כדי שיצופו ברוטב מכל עבריהן. מכסים ומכניסים להשריה במקרר למשך שעה לפחות (אפשר להשרות לילה קודם).
2. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). קולפים את הבטטות ופורסים אותן לפרוסות עבות. קולפים את הבצל, חוצים אותו לאורכו, ופורסים לפרוסות דקות. חותכים את התפוז לרבעים לאורכו, פורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1 ס"מ, ומסלקים את החרצנים. משמנים תבנית גדולה בשמן הזית, ומסדרים את פרוסות הבצל על תחתיתה. מסדרים על הבצל את פרוסות הבטטה, ומסיימים בפרוסות התפוזים. מערבבים את רוטב השום דבש הנותר עם מיץ לימון, רוטב סויה וחצי כוס מים. מתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את הרוטב על הירקות שבתבנית, ומקפידים שיתבל את כל הפרוסות.
3. מוציאים את שוקי העוף מהמקרר, ומסדרים אותן בתבנית. שומרים את שאריות הרוטב במקרר. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, וצולים בתנור במשך שעה. מוציאים את התבנית מהתנור, ומנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות). מסירים את רדיד האלומיניום, ומחזירים את התבנית לתנור למשך 45 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את שוקי העוף, ומברישים אותן בשאריות רוטב השום דבש השמור. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים לתבנית. מחזירים את התבנית לתנור, וצולים במשך 45 דקות נוספות, עד שהשוקיים והירקות משחימים יפה. 
דרג: