קדרת בקר וירקות בבירה

קוביות בשר ברוטב עשיר.

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: דנית סלומון \

צילום: יהודה סלומון \

עיצוב: יהודה סלומון

דרג:
קדרת בקר וירקות בבירה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק"ג צלעות עגל "אדום אדום", חתוכות לקוביות קטנות
  • 6 כפות שמן
  • 1 שקית (800 גרם) לקט לעוף של "סנפרוסט"
  • 4 שיני שום כתושות
  • 0.25 כוס (60 מ"ל) סילאן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות קמח
  • 0.25 כוס (60 מ"ל) חומץ
  • פחית גדולה (500 מ"ל) בירה
  • 2 כפות תבלין פילדלפיה (תערובת מוכנה)
  • 0.5 כפית פלפל שחור
  • 0.25 כפית קינמון טחון
  • מלח

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. שוטפים את קוביות הבשר, ומייבשים אותן על מגבות נייר. מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול מעל להבה גבוהה מאוד, ומטגנים חצי מכמות הבשר במשך 5 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו. מעבירים את תכולת הסיר לקערה גדולה. מטגנים את יתרת הבשר ב־2 כפות שמן נוספות, ומוסיפים לקערה.
2. מחממים 2 כפות שמן נוספות בסיר, ומטגנים את לקט הירקות מעל להבה גבוהה מאוד במשך 5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את השום ומטגנים במשך חצי דקה. מוסיפים את הסילאן ואת רוטב הסויה, מערבבים היטב ומבשלים במשך 5 דקות. 
3. זורים את הקמח על הירקות, ובוחשים במשך דקה, עד שהתערובת סמיכה מאוד. מוסיפים חומץ, ומערבבים היטב. מוסיפים את הבירה בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. מתבלים בתבלין פילדלפיה, בפלפל ובקינמון, ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים אל הסיר את קוביות הבשר עם כל הנוזלים שניגרו מהן, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך שעה. מתבלים במלח לפי הטעם, ומבשלים במשך 60-45 דקות נוספות, עד שהבשר רך מאוד. מערבבים מדי פעם. 
טיפ: אפשר להכין את התבשיל יום קודם, ולחמם מחדש לפני ההגשה. מתאים להקפאה.
דרג: