קדרה צמחונית אורגנית

קדירה משביעה עם ירקות מכל טוב. לימות החורף הקרים. מתאים גם לצמחונים.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדרה צמחונית אורגנית
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 6-4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לסיר גדול
  • 250 גרם חיטה מלאה אורגנית "הרדוף", שטופה היטב
  • 2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 עגבניות אדומות, חתוכות לרבעים
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 חבילת גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים גס, ללא עלים
  • 5-4 שיני שום, קלופות, שלמות
  • 15-10 שזיפים מיובשים, מגולענים ושטופים
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) רסק עגבניות אורגני של "הרדוף"
  • 2 כפות גדושות מלח גס
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • ביצים (לחמינדוס)- כמספר הסועדים
  • שמן חמניות
  • 12 תפוחי אדמה לבנים, קלופים וחתוכים גס
  • 500 גרם שעועית לבנה אורגנית "הרדוף", מושרים למשך לילה
  • 250 גרם גריסי פנינה אורגניים "הרדוף", שטופים היטב

אופן הכנה:

1. מבעוד מועד: משרים את השעועית הלבנה למשך לילה. רצוי לסנן, לשטוף ולהחליף מים בקערה פעמים אחדות, במידת האפשר.
2. בישול: ממלאים סיר במי ברז ומוסיפים את השעועית המסוננת. מביאים לרתיחה ומסננים. ממשיכים כך פעמיים נוספות ומשאירים את השעועית במסננת.
3. מבשלים ביצים קשות במים רותחים בסיר קטן. קולפים תחת מי ברז.
4. מחממים 3-2 כפות שמן זרעי ענבים או אחר בסיר גדול, על אש גבוהה. מוסיפים בצל ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים שיני שום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים גזר, סלרי ותפוחי אדמה ומטגנים במשך דקה. מוסיפים חיטה, גריסי פנינה, שעועית, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות ומערבבים.
5. מוסיפים מים רותחים עד למלוא גובה הסיר. מוסיפים מלח גס, פלפל שחור גרוס גס, פפריקה מתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים הקשות ומערבבים. מבשלים במשך שעה על אש גבוהה או עד שהבעבוע מאיים להחריד את שלוות המטבח. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה נוספת.
6. מחממים תנור לחום של 100 מעלות. מעבירים את הסיר לתנור ומניחים כך למשך 6-2 שעות. מגישים חם.
דרג: