קדירת עוף בלימון עם לקט למרק עוף

מחפשים מתכון למנה עיקרית לחג פשוטה להכנה אך טעימה במיוחד? בואו לנסות את קדירת העוף שלנו

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדירת עוף בלימון עם לקט למרק עוף
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) לקט למרק עוף מוקפא סנפרוסט
  • 1 כף שמן זית
  • 4 כרעי עוף, מופרדים לשוק וירך, ללא עור ושומן
  • 2 עגבניות, קצוצות דק
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 לימון כבוש
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • ½1 כוסות ציר מרק עוף (ניתן להכין גם מאבקת מרק עוף)

אופן הכנה:


1. מחממים את השמן בסיר (רצוי מטפלון) ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שהם משחימים.
2. מוסיפים את הלקט המוקפא, העגבניות, מיץ הלימון, הלימון הכבוש והשום ומוסיפים תיבול. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. מוציאים את הירקות בכף מחוררת, ומעבירים לצלחת.
3. מוסיפים את ציר המרק ומביאים לרתיחה, מכסים, ומבשלים על להבה נמוכה כשעה ורבע עד שהעוף מוכן.
4. מחזירים לסיר את הירקות, ומבשלים יחד ¼ שעה.

דרג: