קדירת בשר עם ארטישוק

תבשיל קדירה של קוביות בקר, עם תחתיות ארטישוק, אפונה ויין לבן. שעתיים של בישול על האש ויש לכם ארוחה עשירה ומנחמת

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדירת בשר עם ארטישוק
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 4

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש קוביות בקר לתבשילי קדירה "אדום אדום" (750 גרם)
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • ½4 כוסות מים רותחים
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 1 חבילה תחתיות ארטישוק חצויות של סנפרוסט (400 גרם)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף מחוקה קורנפלור

אופן הכנה:

1. מחממים סיר עם שמן לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר לסיר ומטגנים עד להשחמה יפה של קוביות הבשר מכל הכיוונים (כ-5 דקות).
2. מתבלים את קוביות הבשר במלח ובסוכר, מוסיפים יין וכוס מים רותחים.
3. מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית לקבלת בעבוע בינוני-קל כשעה.
4. מוסיפים ארטישוק, אפונה ו-½3 כוסות מים רותחים. מכסים וממשיכים לבשל כשעה נוספת.
5. מערבבים בקערית לימון, סוכר וקורנפלור ומוזגים לתבשיל תוך כדי ערבוב. מבשלים כ-2 דקות נוספות ומכבים.
6. מאפשרים לתבשיל לנוח כ-1/2 שעה טרם ההגשה. מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.






 
דרג: