קדירת בטטות עם שום אפוי וארטישוק ירושלמי ברוטב שמנת וגבינת צאן

קדירה מושלמת וטעימה שלא תפסיקו לאכול

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדירת בטטות עם שום אפוי וארטישוק ירושלמי ברוטב שמנת וגבינת צאן
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 5 ארטישוק ירושלמי גדולים שלמים ומקולפים בשלמותם
  • 5 פטריות פורטבלו גדולות או שמפיניון ללא הרגלגבעול
  • 4 ראשי שום שלמים חתוכים באמצע
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 1 כף פלפל לבן גרוס
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1 גליל גבינת פרומעז
  • כפית מלח גס
  • מעט אגוז מוסקט
  • 2 כפיות פלפל גרוס
  • 5 בטטות קטנות צרות וארוכות מקולפות בשלמותן

אופן הכנה:

אופו ההכנה:

1. מניחים את הפטריות על תחתית תבנית חסינת חום. מסדרים את הבטטות עם הארטישוק ירושלמי מעל הפטריות.
2. מרתיחים בסיר את השמנת עם התבלינים וגבינת הפרומעז ומערבבים.
3. לאחר הרתיחה מכבים את האש ויוצקים את השמנת המתובלת לתבנית הבטטות.
4. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה בחום של 170 מעלות עד לריכוך הירקות.

דרג: