קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קדירה פיקנטית של לקט לקוסקוס וסלמון
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 4-6

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 שקית (800 גרם) לקט לקוסקוס מוקפא "סנפרוסט"
  • 0.25 כוס שמן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 800 גרם פילה דג סלמון פרוס
  • 1 גבעול סלרי פרוס עם העלים
  • 2 כוסות קוביות עגבניות מקופסת שימורים
  • 2 פלפלים אדומים חריפים
  • 1 כפית עלי תימין
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
  • 0.25 כוס מיץ לימון טרי
  • 0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 0.5 כוס כוסברה קצוצה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מכניסים את הלקט לסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים, מבשלים 10 דקות ומסננים.
2. מחממים שמן בסיר ומטגנים את השום הכתוש כדקה. מוסיפים את הלקט ואת יתר החומרים, למעט הדגים, מערבבים ומבשלים כ-3 דקות.
3. משמנים קלות תחתית קדירה, סיר או תבנית המתאימים לאפייה, מניחים את פרוסות הסלמון (העור כלפי מטה) ומניחים את תערובת הלקט מעל הדג.
4. מכסים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 צ. כ-40 דקות.
ניתן להגיש על מצע קוסקוס.

 
דרג: