קדאיף בשמנת מתוקה

קינוח למתקדמים: קדאיף מתוק עם סירופ תפוזים

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: זמירה בלולו

דרג:
קדאיף בשמנת מתוקה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מרכיבים:
  • אטריות קדאיף 650 גרם
  • חמאת תנובה 200 גרם
  • 500 מ״ל שמנת מתוקה
  • 3 וחצי כוסות + 2 כפות סוכר
  • 450 מ״ל מים
  • מיץ לימון מלימון אחד
  • 375 מ״ל מיץ תפוזים
  • קליפת תפוזים משני תפוזים

אופן הכנה:


להכנת הבסיס:
1. מרככים את החמאה שתהיה רכה ולא חמה ומערבבים אותה היטב עם הקדאיף שהופשר
2. מעצבים בתוך רינג את הקדאיף ולוחצים פנימה כארבעים עיגולים, אופים בחום בינוני 160 מעלות עד שהקדאיף נעשה חום זהוב
3. מוציאים ומקררים

להכנת הסירופ:
1. מכינים את הסירופ (כוס וחצי סוכר, כוס מים ומיץ מרבע לימון) עד סמיכות לא דלילה מדי ולא קשה מדי כדי שהקדאיף יספוג את הסירופ ללא נזילה מיותרת על המגש

להכנת המילוי:
1. מחכים שהקדאיף יתקרר לגמרי
2. מקציפים את השמנת (2 מיכלים) עם 2 כפות סוכר ומזלפים על כל רינג שמנת מוקצפת
3. מכסים עם עיגול שני של קדאיף ומכניסים למקרר

להכנת קליפות התפוז המסוכרות:
1. חותכים את קליפות התפוז לג`וליאנים דקים מאוד (רצועות דקיקות)
2. מבשלים את הג`וליאנים עם חצי כוס סוכר וחצי כוס מים עד שנשאר מעט מהסירופ
3. שמים בתוך מסננת ומחכים שיתקרר כמעט לגמרי, מניחים כמה ג`וליאנים מעל הקדאיף ואחר כך נשיקת קצפת מתוקה
4. מחזירים למקרר

להכנת הרוטב:
1. מבשלים את מיץ התפוזים עם כוס וחצי סוכר עד שהרוטב מסמיך מעט (לא יותר מדי)
2. מקררים היטב, שמים גם את הרוטב במקרר
3. כאשר מגישים את הקדאיף שופכים מרוטב התפוזים על הקדאיף למעלה ומסביב
 

דרג: