קדאיף בשמנת

קדאיף בשמנת

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
קדאיף בשמנת
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 10-12/תבניות בגודל 30X32 ס"מ

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 0.5 ק"ג אטריות קדאיף (ניתן לקנות בשווקים) או אטריות דקות למרק
  • 2 מכלי שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן
  • 200 מ"ג קרם פרש
  • 0.5 ק"ג סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט
  • 300 מ"ל מים
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות מי ורדים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. משטחים את אטריות הקדאיף בשתי תבניות משומנות בגודל 30X32 ס"מ ובעזרת מברשת מושחים את האטריות במעט שמן חמניות. במידה ומשתמשים באטריות למרק יש לבשל אותן קודם במים עד שהן מתרככות מעט.
2. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל- 180 מעלות ואופים עד שצבע האטריות זהוב, מוציאים ומצננים.
3. מרתיחים את המים, מוסיפים להם את הסוכר, מיץ הלימון ומי הורדים בוחשים עד קבלת נוזל מעט סמיך ומצננים.
4. מקציפים בקערה את השמנת ואבקת הסוכר עד קבלת קצף חזק.
5. מוסיפים את הקרם פרש לקצף בתנועות עטיפה קלות.
6. מעבירים בעדינות את אטריות הקדאיף מתבנית אחת למגש הגשה ומורחים מעל את הקצפת.
7. מניחים על הקצפת שכבה נוספת של אטריות מהתבנית השנייה. יוצקים מעל את מי הסוכר ומניחים במקרר למשך 12 שעות לפחות.


הערה:
לחיתוך הקדאיף יש להשתמש בסכין חדה מאוד או בגלגלת לחיתוך פיצה


דרג: