קבב מזרחי

מנה טעימה ומשביעה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קבב מזרחי
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: מתכון להכנת 10 קציצות קבב

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש בשר טחון אדום-אדום (0.5 ק"ג)
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 50 גר צנובר קצוץ גס

אופן הכנה:

הכנה
זמן הכנה לפני בישול 10 דקות, זמן טיגון או צלייה בהתאם למידת ההכנה הרצויה.
1. מערבבים את כל רכיבי הבשר לתערובת אחידה.
2. מכינים 10 קציצות קבאב מאורכות ומצננים במקרר (לכשעה לפני הצלייה על האש).
3. לטיגון: מוזגים כ 4 כפות שמן למחבת חם (רצוי במחבת עם תחתית עבה) ומטגנים על להבה בינונית גבוהה עד לקבלת השחמה יפה מ - 2 הצדדים.
4. לצלייה על האש: מניחים את הקבאב על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את הקבאב מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.
מגישים חם עם הרוטב ליד.
דרג: