קבב טלה ורכז רימונים

מנה עיקרית עשירה לארוחת החג של קבבים ברוטב רימונים מיוחד

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קבב טלה ורכז רימונים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: כ-10 יחידות (תלוי בגודל)

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ ק"ג ירך או צוואר טלה של אדום אדום, קצוץ או טחון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • ½ כוס עלי פטרוזיליה, קצוצה דק
  • ½ כפית מלח ים
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ 1 כפות רכז רימונים
  • שמן זית
  • להגשה:
  • טחינה
  • 1 רימון, מפורק לגרגרים
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצה דק

אופן הכנה:

הכנה
1. בקערה, מניחים את הבשר, בצל, עלי פטרוזיליה קצוצים, מלח, פלפל ובהרט ושמים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעתיים.
2. מחממים את הגריל או מחבת פסים כבדה מעל להבה גבוהה.
3. מחלקים את הבשר לקציצות בגודל שווה.
4. כשהמחבת לוהטת, משמנים במעט שמן זית. מניחים את קציצות הקבב במחבת וצולים 3-4 דקות מכל צד, עד שהקבבים עשויים ושחומים.
5. מניחים את הקבבים בצלחת הגשה. מזליפים מעל טחינה גולמית ומפזרים את עלי הפטרוזיליה וגרגרי הרימון.
דרג: