קבבוני דג ברוטב קארי ירוק

קבבוני דג ברוטב קארי ירוק

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
קבבוני דג ברוטב קארי ירוק
עד 60 דקות \ שף מקצוען - קשה

זמן הכנה: 45 דקות

כמות מנות: 6 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק'ג דג טחון מכמה סוגי דגים
  • ראש ג'ינג'ר בגודל של חצי אגודל
  • ביצה אורגנית
  • 4 כפות פירורי לחם מקמח מלא
  • 5 שיני שום
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 2 כפיות מלח גס אפור
  • כפית גדושה של כמון
  • 2 חבילות כוסברה
  • 2 כפיות קארי
  • בצל גדול
  • 0.5 פחית חלב קוקוס
  • כוס משקה סויה טרי לייט (תנובה)
  • 3 כוסות מים
  • 1 ליטר שמן מזולה
  • 2 כפות שמן זית

אופן הכנה:


1.טוחנים במגימיקס את חבילת כוסברה אחרי ניקוי , שטיפה וייבוש, יחד עם 5 שיני שום, ג'ינג'ר.
2.מוסיפים את התבלינים ומערבבים את הדג עם כפית מהמלח, כפית מהפלפל, כמון ופירורי הלחם
3.יוצרים קבבונים או כדורי פלאפל ומכניסים לסיר טיגון שהשמן בו כבר חם.
4.לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג בכדי לספוג את שאריות הטיגון

להכנת הרוטב:

1.חותכים בצל גדול לפרוסות, ומכניסים לסיר שטוח עם 2 כפות שמן זית לאידוי עד שמזהיב.
2.טוחנים את הכוסברה עם 2 שיני שום ומוסיפים לסיר עם הבצל, מערבבים ומוסיפים את הקארי וכפית פלפל שחור וכפית מלח גס אפור ולערבב יחד עם 3 כוסות מים , חלב הקוקוס.  3.להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך ולבשל 5 דקות.
4.מוסיפים את הקבבוני דג ומבשלים עוד 5 דקות.

הצעת הגשה : להגיש על מצע של אורז בסמטי מלא  

דרג: