קאפקייק פרג

מתכון לעוגת פרג אישית נפלאה עם ציפוי שוקולד מתוק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קאפקייק פרג
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 125 גרם (כ-3/4 כוס) זרעוני פרג, טחונים במקום
  • 2 כפות קמח
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 100 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר, מופרדות
  • ½ כפית תמצית וניל
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס שקדים פרוסים, קלויים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית קאפקייקס ומניחים בצד.
2. ממלאים תבנית גדולה דיה להכיל את תבנית השקעים במים לגובה 2 ס"מ ומניחים בתנור.
3. בקערה קטנה, מערבבים את הפרג הטחון עם הקמח ופרורי הלחם.
4. בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה ו-1/3 כוס סוכר וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני וטורפים את התערובת היטב בין כל חלמון. מוסיפים את תמצית הוניל וטורפים היטב.
5. מוסיפים את תערובת הפרג בהדרגה ותוך כדי ערבול איטי.
6. בקערה נקייה, מקציפים את החלבונים לקצף. מוסיפים 2 כפות סוכר וקורט מלח ומקציפים לקצף יציב.
7. מוסיפים 1/3 מקצף החלבונים לתערובת הפרג ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מקפלים את יתר הקצף לתערובת.
8. מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים בתנור כ-20 דקות או עד שקיסם שמחדירים במרכז הקאפקייק יוצא יבש. כשהקאפקייקס התקררו מעט למגע מעבירים אותן לרשת לצינון.
9. ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או מעל אמבט מרים. בעזרת כף מצפים כל קאפקייק בשוקולד ומפזרים מעל מעט שקדים קלויים. 
דרג: