קאפקייקס שוקולד, קפה ובננה

בואו ליהנות מפינוק מתוק לסוף השבוע

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נטלי לוין \

צילום: נטלי לוין \

עיצוב: נטלי לוין

דרג:
קאפקייקס שוקולד, קפה ובננה
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 15-20 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקאפקייקס:
  • 2 ביצים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 200 מ"ל (1 מיכל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 75 מ"ל (1/3 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 בננות מרוסקות
  • 100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • 30 גרם (3 כפות) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר
  • לקצפת קפה:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית נס קפה
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו
  • שוקולד מגורר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, שמן, מלח, תמצית וניל ובננות מרוסקות לתערובת אחידה.
3. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה וממשיכים לטרוף רק עד שנוצרת תערובת אחידה.
4. מעבירים את התערובת לשקעים וממלאים עד לכ-2/3 מגובה כל שקע.
5. מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל כל קאפקייק.
6. אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהקאפקייקס תופחים, מזהיבים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
7. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.
8. קצפת קפה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר ונס קפה עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
9. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הקאפקייקס.
10. מקשטים בשוקולד מגורר ובקקאו ומגישים.
11. שומרים את הקאפקייקס בקופסה סגורה במקרר עד 4-5 ימים.
דרג: