קאפקייקס שוקולד

קינוח מתוק ומפנק

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קאפקייקס שוקולד
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 24 מנות / תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ כוס אבקת קקאו
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח ים
  • 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 מיכל שמנת חמוצה "תנובה"
  • לציפוי:
  • 125 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 400 גרם אבקת סוכר
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 3-4 כפות חלב "תנובה"

אופן הכנה:

הכנה
1. מחממים תנור ל- 175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית שקעים לקאפקייקס.
2. בקערה, מניחים את הקקאו, קמח, אבקת אפיה ומלח ומערבבים היטב.
3. בקערה של מיקסר, מניחים את החמאה והסוכר וטורפים לבלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים.
4. תוך כדי ערבול, מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין, כאשר מתחילים ומסיימים עם תערובת הקמח.
5. מחלקים את הבלילה בין השקעים ואופים בתנור עד שהקאפקייקס תפחו וקיסם המחודר במרכזם יוצא יבש, 20-25 דקות.
6. מניחים לקאפקייקס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
7. כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את החמאה בקערה ומקציפים לקרם. תוך כדי הקצפה מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, הקקאו והחלב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך. מצפים את הקאפקייקס ומגישים מיד.
דרג: