קאפקייקס פרג לימון

פינוק קטן ומתוק! בואו ליהנות ממתכון קליל לקאפקייקס לימון נימוחים עם פרג וזיגוג סוכר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קאפקייקס פרג לימון
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 15 דקות

כמות מנות: 24 יחידות/ תבנית שקעים

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ¾ 1 כוסות קמח תופח
  • ¾ כוס סוכר
  • קליפה מגורדת מ-2 לימונים
  • 3 כפות זרעוני פרג שלמים
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 מיכל יוגורט 3% של תנובה
  • 175 גרם חמאה מומסת
  • לציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • ½ 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית שקעים.
2. בקערה נקייה, מניחים את הקמח, הסוכר, קליפת הלימון וזרעוני הפרג ומערבבים היטב.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם היוגורט. מוסיפים את הבלילה ואת החמאה המומסת לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. 
4. מחלקים את הבלילה בתבנית השקעים ואופים בתנור עד שקיסם המוחדר במרכזם יוצא יבש, 22-20 דקות. מניחים לקאפקייקס להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמשחררים לרשת צינון.
5. כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: בקערה קטנה מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ הלימון לציפוי סמיך. יוצקים מעל כל קאפקייק ומניחים להתקשות בטמפרטורת החדר כ-30 דקות לפני ההגשה. 
דרג: