קאפקייקס לפסח

קאפקייקס חגיגיים וכשרים לפסח

מאת: שחף פפו

דרג:
קאפקייקס לפסח
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי

זמן הכנה: 35 דקות

כמות מנות: 30 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • למאפינס:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 3 כפות של אגוזים טחונים
  • חצי כוס קקאו
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • רבע כפית מלח
  • 180 גרם חמאה רכה
  • כוס סוכר חום
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • כפית רום
  • לציפוי:
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה
  • חצי כוס אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. ממיסים את השוקולד המריר ונותנים לו להתקרר מעט בצד.
2. מערבבים בקערה: קמח, קקאו, סודה לשתייה, ומלח.
3. מקרימים במיקסר את החמאה והסוכר לקרם פלאפי ואוורירי, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ולאחר מכן את תמצית הווניל.
4. מוסיפים לסירוגין את תערובת החומרים היבשים (ב3 פעמים) ואת השמנת החמוצה (ב2 פעמים) ולבסוף מוסיפים את השוקולד המומס. 
5. אופים ב-180 מעלות בערך 20-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
6. לאחר שהמאפינס מתקררים מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה.
7. ניתן להוסיף תוספות כמו צבע או שבבי שוקולד מריר. מזלפים עם שקית זילוף על המאפינס.
דרג: