קאפקייקס בצק עוגיות

קאפקייקס להכנה עם הקטנטנים

מאת: ענבל רובין

דרג:
קאפקייקס בצק עוגיות
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לקאפקייקס
  • 310 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 1/4 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 240 מ"ל חלב
  • כפית תמצית וניל
  • 250 גרם שוקולד צ'יפס
  • לבצק עוגיות
  • 210 גרם קמח
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 85 גרם סוכר לבן
  • 120 גרם סוכר חום כהה
  • ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 125 גרם שוקולד צ'יפס לבן
  • לציפוי
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם שוקולד מריר / חלב
  • שוקולד צ'יפס לבן

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
בצק עוגיות:

1. בעקרה ראשונה מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח ומניחים בצד.
2. בקערה השניה מניחים את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומתחילים לעבד בעזרת מיקסר ידני / מטרפה או בקערת המיקסר.
3. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הוניל וטורפים מעט.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לחמאה והסוכרים וטורפים, רק אחרי זה מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים עד לאיחוד.
5. בעזרת כף יוצרים כדורי בצק, מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומכניסים למקפיא לכשעתיים.

הכנת הקאפקייקס:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. לקערה מנפים את הקמח, סודה לשתיה ואבקת אפייה.
3. למיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והסוכר ומתחילים לעבד על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קרמי אוורירי.
4. מעבירים למהירות איטית ומוסיפים ביצה ביצה לאט ואת תמצית הוניל.
5. עוצרים את המיקסר ומתחילים להוסיף את תערובת הקמח ואת החלב כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח ב-2 פעמים (זהירות מעיבוד יתר).
6. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את השוקולד צ'יפס ומעבדים עוד כ-10 שניות רק לאיחוד כל החומרים.

להרכבת הקאפקייקס והכנת הציפוי:

1. מסדרים מנג'טים ולכל מנג'ט מכניסים מתערובת הקאפקייקס לגובה של עד 2/3 מהמנג'ט ומעל מניחים את כדור בצק העוגיות.
2. מכניסים לתנור לאפייה של כ-25-30 דקות עד להזהבה.
3. מוציאים מהתנור ומצננים.
4. בינתיים מתחילים להכין את הציפוי.

לציפוי:

1. בסיר על להבה בינונית מחממים את השמנת מתוקה לסף רתיחה.
2. מורידים מן האש שופכים מעל השוקולד (בקערה כמובן) ממתינים כ-2 דקות ורק אז מערבבים עד לאיחוד ומניחים לצינון במקרר לפחות לכ-30 דקות.
3. לאחר שהכל התקרר מקציפים את הגנאש, מעבירים לשקית זילוף עם צנטר ומזלפים מעל הקאפקייקס.
 
דרג: