קאפקייקס ארל גריי בציפוי לימוני

תה עם לימון - גרסת הקאפקייקס: מאפים אישיים עם ציפוי לימוני עשיר

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: נעמי אבליוביץ' \

צילום: נעמי אבליוביץ' \

עיצוב: נעמי אבליוביץ'

דרג:
קאפקייקס ארל גריי בציפוי לימוני
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 12 יחידות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½ כוס חלב
  • 4 שקיות תה ארל גריי (או כל תה לבחירה)
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • ¾ 1 כוסות קמח
  • ½ 1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • לציפוי:
  • ½ 1 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 100 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

אופן ההכנה:
1. מניחים את החלב בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים את שקיות התה להשריה בחלב כ-30 דקות. סוחטים את שקיות התה ומניחים בצד.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים.
3. בקערה נקיה, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת בהירה ואחידה. מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את הוניל.
4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח.
5. מוסיפים 1/3 מכמות הקמח לבלילה ומערבלים היטב. מוסיפים 1/3 מהחלב ומערבלים היטב. חוזרים על הפעולות עם יתרת הקמח והחלב.
6. בעזרת כף, מחלקים את הבלילה בין השקעים עד 2/3 מגובהם. אופים בתנור עד שהקאפקייקס התרוממו והזהיבו, כ-20 דקות. מניחים לקאפקייקס להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שהופכים על גבי רשת, לצינון מלא.
7. כשהקאפקייקס התקררו לחלוטין מכינים את הציפוי: מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון לציפוי סמיך ואם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.
8. מצפים את הקאקפקייס ומניחים להתקשות כ-30 דקות.
דרג: