קאיפיריניה לימונית קייצית

קוקטייל קיצי מתוק ומרענן שמקורו במטבח הברזילאי, מתאים להגשה בערבי בקיץ באירוח קל או בכל אירוע חברתי

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף קובי פרסול

דרג:
קאיפיריניה לימונית קייצית
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל

זמן הכנה: 10 דקות

כמות מנות: 2 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 לימון יפה בינוני ובשל
  • 2.5 כפות סוכר לבן
  • קשאסה (משקה אלכוהולי ברזילאי)
  • 2 כוסות קרח
  • פרוסות לימון לקישוט

אופן הכנה:

הכנה:
1. שוטפים היטב את הלימון. חותכים את הקצוות וזורקים אותן. חוצים את הלימון לאורך וכל חצי חותכים לאורכו לשלושה חלקים. חותכים את הפרוסות לקוביות בינוניות מעבירים לקערה בינונית.
2. מוסיפים לקערה את הסוכר.
3. בעזרת תחתית כוס רחבה ועבה מועכים את הלימון לתוך הסוכר תוך ערבוב קל ומעיכה עד שרוב הסוכר נמס.
4. מוסיפים לקערה 2-3 כפות של קשאסה (כל אחד לפי העדפתו) ומניחים בצד.
5. מעבירים כמות של כוס קרח אל שקית ניילון עבה גדולה, כמו של כריכים למשל.
6. מכניסים לשקית נוספת, מוציאים את רוב האויר ובעזרת מערוך עץ מכים קלות על הקרח, מנערים את השקית על מנת לערבב מעט את הקרח, פותחים ומוציאים מעט אויר מהשקית ושוב מכים בעדינות עד שהקרח נכתש לגושים בינוניים.
7. מיד מעבירים את הקרח הכתוש לפריזר כדי שלא ימס וכותשים כוס נוספת של קרח.
8. מעבירים את הקרח הכתוש לקערה עם הלימון והקשאסה.
9. מערבבים תוך מעיכה קלה למשך 15 שניות ומיד מחלקים לכוסות, עם הלימון והקרח.
10. מקשטים בפלח לימון. מגישים ונהנים.
דרג: