צ'ורוס קון צ'וקולטה

סופגניות ממכרות ממוצא ספרדי מגולגלות בסוכר וקינמון ומוגשות טבולות בשוקולד חם

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: יניב גור אריה

דרג:
צ'ורוס קון צ'וקולטה
עד 40 דקות \ שף מקצוען - קשה \ חלבי

זמן הכנה: 40 דקות

כמות מנות: 30 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לבצק:
  • 125 מ"ל מים
  • 125 מ"ל חלב
  • 10 גרם סוכר
  • 1 גרם מלח
  • 125 גרם (¼1 חבילות) חמאת "תנובה"
  • 170 גרם קמח
  • 4 ביצים
  • שמן לטיגון עמוק
  • לרוטב שוקולד:
  • ½ ליטר מים
  • 250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
  • 120 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • 260 גרם שוקולד מריר משובח
  • לגלגול:
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה:

לבצק:
1. מרתיחים יחד בסיר חלב, מים, חמאה, מלח וסוכר. 
2. כשהתערובת רותחת, מוסיפים בבת אחת את כל הקמח ומערבבים ביסודיות בעזרת כף עץ, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות. ממשיכים לערבב במרץ עוד כמה דקות, עד שהבצק יבש וחלק.
3. מעבירים את העיסה למיקסר ומעבדים עם מלוש K (גיטרה), עד שכל האדים משתחררים. מוסיפים ביצה (תוך כדי ערבול), מחכים שהיא נבלעת בתערובת, מוסיפים ביצה נוספת וכך הלאה עם יתר הביצים, עד שהבצק קרמי ומבריק. המבחן: אם מחזיקים חתיכת בצק קטנה בין האגודל לאצבע ופותחים, החומר צריך להיות אלסטי ולהמשך, לא להיקרע מיד.
4. מעבירים את בלילת הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן.
5. מחממים שמן לטיגון עמוק (אם יש מדחום, מודדים 180 מעלות) ומזליפים פנימה רצועות באורך של כ-10 ס"מ (אפשר לגזור בכל הזלפה את הבצק הנזלף בעזרת מספריים). 
6. מטגנים בשמן עמוק למשך כמה דקות, עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג ל-1-2 דקות.

לרוטב שוקולד: 
7. מחממים בסיר את כל המרכיבים יחד, מלבד השוקולד, עד סף רתיחה.
8. מוסיפים שוקולד ומערבבים על להבה בינונית למשך כמה דקות, עד שנוצר רוטב אחיד, סמיך ומבריק, המצפה בעדינות את הכף.

להרכבת המנה:
9. מערבבים בצלחת סוכר וקינמון, מגלגלים את הצ'ורוס בתערובת ומניחים על צלחת הגשה.
10. יוצקים את רוטב השוקולד לקערית ומגישים לצד הצ'ורוס.

דרג: