צפתית במעטפת חציל וכבישת נענע

מנת פתיחה קלילה

מאת: עורך שף לבן \

מקור מתכון: שף ניר צוק

דרג:
צפתית במעטפת חציל וכבישת נענע
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 20 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 חצילים בינוניים מוצקים
  • שמן זית לטיגון
  • 2 גביעי גבינת עיזים צפתית פיראוס
  • 1 צרור נענע (רק העלים קצוצים דק)
  • 1/2 כוס חומץ בן יין אדום
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות דקות.
2. מטגנים בשמן עד להזהבה ומניחים בצלחת עם נייר סופג.
3. חותכים את הגבינה הצפתית לאצבעות באורך 2 ס"מ ובעובי של אצבע.
4. מגלגלים את החצילים סביב הגבינה, מסדרים את גלילי החצילים בצנצנת זכוכית בשכבות.
5. בין שכבה לשכבה יוצקים מעט חומץ, מלח, פלפל ונענע קצוצה.
6. שומרים במקרר לפחות למשך לילה.

- הגלילים נשמרים במקרר עד 3 ימים.
 
דרג: