צלע עגל חלב צרובה ברוטב יין אדום עם רושטי ארטישוק ירושלמי ודבלים

הצלייה על העצם מוסיפה לנתח הבשר איכויות של טעם, ארומה ועסיסיות. הרושטי של הארטישוק והדבלים הוא תוספת מקסימה ולא שגרתית.

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
צלע עגל חלב צרובה ברוטב יין אדום עם רושטי ארטישוק ירושלמי ודבלים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 4 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 4 צלעות עגל חלב של "תנובה שף"
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לרושטי:
  • 800 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף ומגורר על פומפייה לרצועות דקות
  • 200 גרם דבלים חתוכות לקוביות
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צ'ילי יבש
  • אגוז מוסקט טחון טרי
  • 4 כפות שמן זית לטיגון
  • לאפונה:
  • 400 גרם אפונה סינית חלוטה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • לרוטב יין אדום:
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 בצלצלי שאלוט חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כוס ציר בקר
  • 1 כף סילאן
  • 2 גבעולי תימין
  • מלח
  • פלפל 4 העונות גרוס

אופן הכנה:

1. להכנת הצלעות: משרים את הצלעות בשמן זית, תימין ופלפל גרוס כחצי שעה.
2. להכנת הרושטי: סוחטים ארטישוק במסננת ומעבירים לקערה. מוספים ביצה ודבלים, מתבלים ומערבבים.
3. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן זית. יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד לקבלת לביבות יבשות. שומרים חם.
4. להכנת אפונה סינית: מחממים שמן במחבת, ומקפיצים אפונה קלות עם מלח ופלפל.
5. להכנת הרוטב: מבשלים יין ושאלוט לצמצום עד לקבלת 1/3 כוס. מוסיפים ציר, סילאן ותימין ומצמצמים לחצי כמות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל 4 העונות.
6. לפני ההגשה משלימים את הכנת הצלעות: משמנים את הצלעות על הגריל וממליחים במלח גס. צולים כ-4 דקות מכל צד.
7. להרכבת המנה: מניחים כמה לביבות רושטי בצלחת, לצידן אפונה מוקפצת ולידה את הצלע. מטפטפים מהרוטב על גבי הצלע ומסביב.
 
דרג: