צלי שייטל שיכור מיין

מנה מושלמת לאירוח של חברים או כמנת חג לצד תוספת מעניינת

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: שף אבי שליסל

דרג:
צלי שייטל שיכור מיין
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: 8-10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 1/2 ק”ג נתח שייטל טרי
  • 1 בקבוק יין אדום רגיל
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
  • 3 כפות אבקת מרק בקר
  • 2 כוסות מים
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח פלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הינות עם המים ירקות השורש ואבקת המרק ומוסיפים את עלי הדפנה ומשרים את נתח הבשר ללילה
2. מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל
3. מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו
4. מוציאיםהנתח ומוסיפים את הנוזל לסיר מביאים לרתיחה ומכניסים את הנתח לנוזל החם .מכסים וצולים בצנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ שעה ומחצה עד שהבשר מוכן .
מוציאים ומצננים מעט
5. מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב
דרג: