צלי עם ריבת משמש

צלי מושלם בריבת משמש שלא תפסיקו לאכול

מאת: מנהל שף לבן

דרג:
צלי עם ריבת משמש
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח ( 1.5 ק"ג) צלי כתף לקדירה "אדום אדום"
  • 4 שיני שום חצויות לאורך
  • 3 כפות ריבת משמש משובחת
  • 2 כפות סחוג תימני
  • 1 כף שמן זית
  • 6 בצלים בינוניים וחצויים
  • 6 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות גדולות מאוד
  • 1/2 כוס מים
  • מלח גס

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. נועצים בבשר סכין קטנה וחדה, יוצרים חתך עמוק ומחליקים את שן השום פנימה. חוזרים על הפעולה לאורך כל הנתח ומכל צדדיו.
2. מורחים את הבשר בשמן זית. מניחים בתבנית וצולים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 20 דקות. מוציאים מהתבנית ומניחים בצד.
3. מערבבים את הריבה והסחוג, מורחים את הנתח מכל צדדיו ומשיבים לתבנית.
4. מוסיפים את הירקות והמים לתבנית, מכסים בנייר אפיה ומעליו בנייר אלומיניום. מהדקים היטב לשוליים לצורך אטימה מלאה.
5. אופים בתנור מחומם מראש ל-160 מעלות למשך 3 וחצי שעות. ממתינים 10 דקות לפחות לפני הפתיחה וההגשה. פורסים ומעבירים לצלחת הגשה גדולה. זורים מלח גס מעל ומגישים.
דרג: