צלי עגל מנתח קפוא

מתכון למאכל הבסיסי, שיקשט בחגיגיות כל שולחן חגיגי

מאת: שף אבי שליסל

דרג:
צלי עגל מנתח קפוא
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: 8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 ק”ג בשר בקר
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 כפות אבקת מרק פרווה
  • 1 כף קמח להסמכה
  • עשבי תיבול

אופן הכנה:

אופן הכנה:

מפשירים את הבשר
1.צולים במחבת את הנתח מכל הכיוונים ומניחים בסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור.
2. באותה המחבת צולים את הירקות ומניחים מתחת לבשר.
3. מוסיפים למחבת את אבקת המרק והקמח מערבבים מעט לספיגת מיצי הבשר ושופכים את היין להמסת כל המשקעים.
4. שופכים את הנוזל שנוצר על הבשר עליו להיות כ-1/2 מגובה הבשר במידה וחסר יש להוסיף מים.
5. מוסיפים עשבי תיבול ומכסים את הסיר מכניסים לתנור בחום 170 מעלות 45 דקות לכל קילוגרם בשר .
6. כשהבשר מוכן פורסים ומגישים עם הרוטב שנוצר (רוטב זה הוא בסיס להכנת כל מיני רטבים לבשר).
דרג: