צלי כתף חגיגי

צלי עשיר בבישול ארוך, מיוחד לעונת הארטישוק הירושלמי, אבל שאפשר להכין גם עם תפוחי אדמה

מאת: עורך שף לבן

דרג:
צלי כתף חגיגי
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי

זמן הכנה: 30 דקות

כמות מנות: 6-8 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • נתח צלי כתף לקדירה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 בצלים בינוניים, קלופים וחצויים
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים
  • 2 ק"ג קישואים, רצוי קטנים
  • 2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה או ארטישוק ירושלמי, קלופים
  • ראש שום שלם
  • 1 כף גרגרי כוסברה
  • 1 כף פלפל אנגלי שלם
  • 1/2 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח
  • כמה עלי דפנה
  • 1 כוס מים

אופן הכנה:

אופן הכנה:
1. בסיר גדול עם תחתית עבה משחימים את הבשר בשמן, על להבה גבוהה.מוציאים ומניחים את הבשר בצלחת.
2. מכניסים לסיר את הבצל, הגזר והקישואים בשלמותם ומשחימים אותם. מוציאים ומורידים את הסיר מהאש.
3. פורסים עבה את העגבניות ומרפדים את תחתית הסיר.
4. מחזירים את הבשר לסיר, מסדרים מסביב את הירקות והתבלינים.
5. יוצקים כוס מים, מכסים את הסיר באופן הדוק ומרתיחים.
6. מנמיכים את הלהבה, ללהבה נמוכה ככל האפשר, ומבשלים כשש שעות.




 
דרג: