צלי ברוטב רימונים כרישה ושזיפים

צלי בשר מושלם שישדרג לכם את הארוחה

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
צלי ברוטב רימונים כרישה ושזיפים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 25 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 מגש פילה מדומה (1.4-1.6 ק"ג) "אדום אדום"
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כרישות דקות חלק לבן בעיגולים (5 ס"מ)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות מחוקות סוכר
  • 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
  • 1/3 כפית פפריקה חריפה
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 15 שזיפים מיובשים ללא חרצן
  • 2 כפות רכז/רוטב רימונים

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן לחום גבוה ומטגנים את הבשר לקבלת השחמה יפה מכל הכיוונים.
2. מוציאים מהסיר. מוסיפים כרישה ומאדים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
3. מוסיפים יין, סוכר, פפריקה חריפה ומתוקה, מלח ומים ומביאים לרתיחה.
4. משיבים נתח לסיר, מנמיכים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים בסיר מכוסה חלקית כשעה. מוסיפים רכז רימונים ושזיפים ומבשלים כשעה ורבע נוספות.
5. מכבים ומאפשרים לנתח לנוח לפחות חצי שעה לפני שפורסים.

דרג: