צלי בקר מנתח מס' 5

צלי בקר קלאסי שיהיה המרכז של כל שולחן חגיגי

מאת: עורך השף הלבן

דרג:
צלי בקר מנתח מס' 5
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן עבודה: 25 דקות

כמות מנות: 10 מנות

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 2 ק”ג בשר בקר אחד מהנתחים
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות
  • 1 ראש סלרי בינוני חתוך לקוביות
  • 1 בקבוק יין אדום רגיל
  • 1/2 כוס רסק עגבניות .
  • 5 עלי דפנה
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • שמן לטיגון

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת גדולה ומשחימים (ובשפה המקצועית סוגרים ) את הבשר מכל צידיו. מעבירים לכלי
2. באותה מחבת מטגנים את הירקות לגוון זהוב כהה מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים להשחים מעט ולבסוף מוזגים את היין מעל. בצורה זו יוצרים נוזל חום בסיסי .
3. מניחים את הנתח בכלי הצלייה ושופכים את הנוזל מעל. הופכים את הנתח ומקפידים שהירקות יהיו מתחתיו. על הנוזל להיות בגובה 1/2 מגובה הבשר .
4. מכסים בניר פרגמנט ומיכסה נוסף או ניר כסף
5. מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות לשעה וחצי ולאחר 40 דקות מקפידים להרטיב עם הרוטב כל 5-10 דקות
הבשר מוכן כאשר תוקעים מזלג בשר והוא נופל ממנו.
6. מוציאים מהתנור מעבירים את הבשר לכלי להתקרר עד למחרת ומסננים את הרוטב, ממנו אפשר להכין רוטב פטריות רוטב פלפל רוטב בצל וצימוקים פיקנטי ועוד

הפריסה נעשית יום למחרת והחימום יעשה בתוך הרוטב בתנור בכלי מכוסה.
דרג: