צלי בקר ביין

צלי בקר טעים ומפנק שלא תרצו להפסיק לאכול

מאת: עורך השף הלבן \

מקור מתכון: אתר אדום אדום

דרג:
צלי בקר ביין
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ בשרי

זמן הכנה: 20 דקות

כמות מנות: מנות 8

דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מנתח צלי כתף/פילה מדומה/אווזית
  • 5 כפות שמן זית
  • 7 בצלים קטנים חצויים
  • 6 שיני שום בינוניות חצויות
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה סוכר
  • 1 כפית שטוחה טימין/קורנית יבש
  • 3 כפיות כוסברה טחונה
  • 1 מקל קינמון קטן
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1.1/3 כוס יין אדום
  • 1 כוס עגבניה טרייה מרוסקת בפומפייה גסה

אופן הכנה:

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר בחום גבוה, מנמיכים ללהבה לבינונית ומכניסים את הבשר לסיר.
2. מטגנים את הנתח עד שמשחים יפה מכל הצדדים, מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
3. מכניסים לסיר בצל ושום ומאדים קלות. מוסיפים פלפל, מלח, סוכר, תימין, כוסברה טחונה וקינמון ומערבבים מעט.
4. מוסיפים את המים, היין והעגבניות תוך כדי קרצוף תחתית הסיר ומביאים לרתיחה.
5. משיבים את הבשר לסיר, מכסים חלקית ומבשלים כשעתיים וחצי על להבה נמוכה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל במהלך הבישול.
מומלץ להפוך את הבשר מידי פעם.
6. שתי הצעות להגשה: בתום הבישול, מוציאים את הבשר מהסיר, עוטפים בניילון נצמד או בנייר אלומיניום ומניחים למנוחה למשך 1/4 שעה. פורסים את הצלי ומשיבים לרוטב החם. אופציה נוספת היא שבתום הבישול מצננים את התבשיל עד ליום המחרת, פורסים את הנתח ומגישים חם או קר. מוזגים מעל את הרוטב כשהוא חם.
דרג: